Video: Sådan foregår en gennemarbejdet rekrutteringsproces

Comentor er en professionel virksomhed med 16 års erfaring og specialiseret i headhunting drevet af en stærk metodisk tilgang. Vælger du Comentor som samarbejdspartner, får du blandt andet et fast dedikeret research-team og et veludviklet modelapparat til hele rekrutteringsprocessen. I denne video kan du se, hvordan vi arbejder med headhunting og rekruttering. Resumeet finder du under videoen.

 

 

Dedikeret research-team

I Comentor har vi valgt at have et team af researchere bestående af erfarne personer med forskellige baggrunde, og som researcher hos Comentor gennemgår man et længere oplæringsforløb. Årsagen er, at research er svært. Det er en metier – og ikke noget, man bare lige kan gøre.

Der er en del, der tror, at man kan arbejde lidt på LinkedIn, og så er den hellige grav velforvaret. Og det er korrekt, at man kan gøre sådan, men det er bare ikke nok til at finde de rigtige personer. Vi har et dedikeret og professionelt research-team, og det gør, at den eksterne headhunter kan koncentrere sig om det, vedkommende skal. Det arbejde, som researcherne gennemfører er fundamentet for, at vi kan have succes med det, vi går og laver.

Skal vi tage en snak om, hvordan du kan stå stærkere, når du skal rekruttere?  Book en gratis og uforpligtende workshop hos os her

Fokus på det organisatoriske niveau

Vi er i Comentor meget opmærksomme på hvilket organisatorisk niveau, vi bevæger os på – i forhold til hvilket team, vi sammensætter for at løfte den givne opgave.
Det gør, at det er nogle bestemte headhuntere, der kan arbejde på det strategiske niveau, og det er nogle bestemte researchere, der arbejder sammen med dem.
Det kræver noget andet, end hvis man ’bare’ skal ansætte en fagspecialist. Ikke fordi de er dårlige mennesker, overhovedet, det er bare en anden metier. Og det er en helt anden faglighed, der skal til, for at kunne gebærde sig på et strategisk niveau i forhold til det taktiske niveau.

Et veldefineret modelapparat

Hos Comentor har vi et payoff, der hedder, ”Vi er en del af dit resultat” – og det holder vi meget fast i. Det betyder, at en kunde vil opleve en høj grad af engagement, en super kvalitet, tæt kommunikation. Alt sammen for at vi er sikre på, at det vi gør, rent faktisk skaber et resultat.

For at vi kan have succes med at hjælpe en virksomhed med finde den helt rigtige profil til en given stilling, har vi et meget veldefineret modelapperat, der afdækker den adfærd, som personen skal have – inden for nogle forskellige parametre. Og det udmunder sig også i det aftalegrundlag og hele det materiale, vi arbejder sammen med virksomhederne omkring. Det udtrykker lige præcis ting, der styrer og påvirker en persons adfærd i jobbet.

Altafgørende med tillid og fortrolighed

Når vi samarbejder med en kunde, er det at opbygge tillid og få en fortrolighed altafgørende for, hvordan vi løfter og løser opgaven. Om en virksomhed er stor eller lille af størrelse – det er sådan set underordnet for os. Det altafgørende er, at vi har fortrolighed, og det er det, vi gerne ser udfolde sig over tid som et godt partnerskab. Der gør også, at vi slår på tråden en gang i mellem for lige at ventilere deres virkelighed og deres dagligdag. Måske har de ovenikøbet nogle uklarheder, de har brug for at få clearet af – og så står vi selvfølgelig altid til rådighed.

New call-to-action