Karriere og familie – ambitiøs og elitær på begge fronter?

jude-beck-552276-unsplash-447071-edited

Dilemmaet om balance mellem privat- og arbejdslivet er noget, vi alle må forholde os til indimellem. Det er meget forskelligt fra person til person, hvorledes man håndterer dette, så det vil jeg ikke gå dybere ind i. Alligevel har jeg nogle betragtninger omkring, hvorledes jeg ser på arbejdsindsatsen i elitære og konkurrenceprægede virksomheder og herunder også den virksomhedskultur, vi har hos Comentor.

På et tidspunkt kunne man på de sociale medier følge, hvorledes der forventedes en maksimal træningsbyrde hos fodboldklubben Brøndby IF, et krav som man kun kunne have hovedrysten til overs for: – At tænke sig to timers træning HVER DAG, det er da helt urimeligt set i lyset af de begrænsede lønninger, de får!

Jeg vil antage og håbe på, at arbejdsbyrden er markant højere hos andre virksomheder, jeg kan i hvert fald konstatere, at det er dagligdagen hos Comentor. Jeg må også konstatere, at det i ny og næ er lige i overkanten, men har svært ved at se, det kan være markant anderledes, når jeg ønsker at drive en forretning med succes, hvor teamet består af personer, som ønsker og motiveres af succes.

Uanset hvad, så er der efter min opfattelse ingen lette veje til succes; har du talentet og energien, er du godt på vej. Jeg mener vitterligt, at man kan opnå rigtigt meget med en dedikeret og fokuseret arbejdsindsats, hvor ledelsen animerer til dette og ligeledes selv bidrager til en sådan kultur.

Mangler du overblik over, hvad der skal til for at nå dine mål? Download vores  gratis værktøjskasse til din gap-analyse her

Vores nuværende placering i markedet og ønsker om fremtiden har bevidstgjort mig om, hvor vigtigt det er, at vi tydeliggør den adfærd, vi har. En adfærd der læner sig op ad ord som elitær, tydelighed på performance og hårdtarbejdende med udpræget teamfokus. Var vi fodboldspillere i Brøndby FC, så er det os, som lige tager 150 ekstra hjørnespark, mens de øvrige spillere er gået i omklædningsrummet.

Succes avler succes

Nu forholder det sig sådan i sportens verden, at succes ofte avler succes, og det er nu engang sjovere at være en del af en succes. Ikke at vi er lalleglade konsulenter, som blot farer rundt med armene over hovedet, dertil er vi jo trods alt fortsat nordjyder med benene solidt plantet på jorden, men når brancheanalysen viser, at vi er bedst i Nordjylland og har en solid stabil placering gennem flere år på landsplan, så er vi succesfulde – og stolte, men også ydmyge.

Vi arbejder i sagens natur ikke altid. Vi ønsker og søger også tid til fælles sociale aktiviteter. Om 3. halvleg er et glas på det lokale bryghus lige over for kontoret, fælles spisning, fest med og uden bedre halvdel eller teamtræning i udlandet eller Rold Skov er i og for sig underordnet. Alt sammen er dog noget, som styrker fællesskabet gennem indsigt og forståelse for hinanden uden for arbejde og/eller i uvante situationer.

Vores placering i markedet, og et massivt ønske om at fastholde denne, gør, at vi til stadighed er på udkig efter personligheder med ambitioner og en elitær tilgang til det at være rådgiver i en konsulentvirksomhed. En branche, hvor den enkelte et langt stykke henad vejen er produktet – et produkt, som på ingen måde kan læne sig op af lovgivning, som såvel advokater som revisorer i stor grad kan. Produktet er DIG, og virksomheder foretrækker at samarbejde med skarpe hårdtarbejdende personligheder og talenter.

Skal man så arbejde altid? Naturligvis ikke, men pointen er: vil du være god og dermed meget bedre end andre, så forudsætter det en ihærdig indsats, som måske kræver, at du giver den en skalle på andre tidspunkter end vanligt for også at være en aktiv del af dine børns fritid og skolegang og ligeledes sikrer, at du og ægtefællen også får luft til bare at være. Der er nu engang perioder, hvor det kræver mere end almindeligt benhårdt fokus og prioritering, men lange dage – det kender vi vist alle til.

New call-to-action